phone.svg

Meer weten? Bel 033 450 50 60

NCare overgedragen aan CareConnections

Veelgestelde vragen vindt u verder naar beneden op deze pagina.

 

[PERSBERICHT]

NControl heeft een overeenkomst gesloten met CareConnections voor de overname van het digitaal toedienregistratie- en voorschrijfsysteem NCare. 

Aanleiding

NControl BV is onderdeel van de Mosadex Groep en is de ontwikkelaar en exploitant van NCare. De afgelopen jaren is gebleken dat NCare voor Mosadex van minder strategisch belang is dan aanvankelijk ingeschat. Mosadex wil zich primair richten op de ondersteuning van apotheekhoudenden en heeft niet als doelstelling om ook in de VVT-markt met software-producten het onderscheid te maken. Om die reden draagt NControl NCare over aan CareConnections. NControl heeft er alle vertrouwen in dat NCare bij CareConnections in goede handen is en verwacht dat de continuïteit van NCare in de toekomst geborgd is.  

Automatisering van de keten 

Jos Koppelaar, directeur CareConnections: “Met de overname van NCare kunnen we nu ook de integratie van het medicatieproces vormgeven en daarmee de communicatie in de keten optimaliseren. Op dit moment wordt er in veel gevallen nog gebruik gemaakt van papieren aftekenlijsten voor het medicatieproces. Dit proces kan nu meer geïntegreerd worden in het zorgproces. Ons doel is de automatisering van de keten te integreren in het zorgproces middels één gebruiksvriendelijke Zorgapp”. NCare blijft ook als losse applicatie beschikbaar.  

Geen gevolgen voor zorgorganisatie en apotheek

Voor de ruim 150 klanten van NCare – zorginstellingen en thuiszorgorganisaties – verandert er niets. Ook de 500 aangesloten apotheken kunnen blijven werken met NCare zoals ze gewend zijn. Door de overname door CareConnections komt er meer ontwikkelcapaciteit beschikbaar, zodat wensen en doorontwikkelingen sneller gerealiseerd worden.  

NControl en CareConnections benaderen in de komende maanden aangesloten apotheken en zorgorganisaties voor nadere toelichting over de overdracht van NCare. 

Over NControl 

NControl BV ontwikkelt en exploiteert innovatieve (software)concepten voor ruim 800 zelfstandige apotheken op het gebied van zorg, inkoop/logistiek en declaratieverkeer. NControl is onderdeel van Mosadex Groep. 

Over CareConnections

CareConnections werkt met veel passie aan het optimaliseren van het primaire proces in de Zorg. Middels eenvoudige apps wil CareConnections de zorg beter maken, met als doel “Meer tijd en aandacht voor goede zorg”.  

De laatste jaren staan bij CareConnections in het teken van het vereenvoudigen van de registratie van de dagelijkse cliëntinformatie en het inzetten van innovatieve technieken, zoals spraaksturing. Ons doel is met één gebruiksvriendelijke Zorgapp de zorgprofessional centraal te zetten en de communicatie in de keten te optimaliseren. Inmiddels werken al ruim 60 organisaties met ruim 20.000 zorgmedewerkers met de Zorgapp en de cliëntenapp Eva! van CareConnections. 

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Veel gestelde vragen

 

Onderwerp Vraag Antwoord
     
Zorgorganisatie    
Impact Wat verandert er voor de zorgorganisatie? Voordat NCare wordt overgedragen zal NControl de manier om cliënten toe te voegen aan NCare vergemakkelijken. Verder verandert er niets voor de zorgorganisatie.
Impact Moet ik iets doen? Nee, u hoeft niets te doen.
Overeenkomst Moeten we een nieuwe overeenkomst sluiten? Nee, maar u moet wel toestemming geven zodat NControl de database met persoonsgegevens mag overdragen aan CareConnections. Hiervoor nemen wij binnenkort contact op.
Overeenkomst Kan CareConnections de overeenkomst die wij met NControl hebben gesloten naleven? Ja, CareConnections neemt alle verplichtingen over die NControl met u is aangegaan.
Financieel Verandert er iets in de facturatie? De kosten blijven uiteraard het zelfde. De facturatie zal in het voorjaar van 2020 door CareConnections worden overgenomen. U wordt hier tijdig over geïnformeerd.
Kwaliteit en continuïteit Blijft de kwaliteit en continuïteit van NCare gewaarborgd? Ja, CareConnections is verplicht de SLA die u met NControl heeft afgesloten na te leven.
Contact Wie wordt mijn contactpersoon bij CareConnections? NControl neemt binnenkort contact op met die personen binnen de organisatie die verantwoordelijk zijn voor het contract. Zij zullen persoonlijk geïnformeerd worden bij wie zij in de toekomst terecht kunnen.
Contact Bij wie kan ik terecht met vragen over NCare? Tot in het voorjaar van 2020 zal NControl alle vragen van zorgorganisaties blijven beantwoorden. Daarna kunt u direct contact opnemen met CareConnections. Hoe u contact met CareConnections kunt opnemen zullen wij u nog laten weten.
Apotheek    
Overeenkomst Wat moet u doen? Wij nemen binnenkort contact met u op. Het is nodig om een nieuwe overeenkomst met CareConnections te sluiten voor het gebruik van het apotheekportaal.
Veiligheid Blijft de kwaliteit en beveiliging hetzelfde? CareConnections neemt alle verplichtingen over uit de bestaande overeenkomsten. CareConnections beschikt over dezelfde kwaliteitsnormen als NControl.
Kosten Wat verandert er in de kosten en facturatie? CareConnections neemt in het voorjaar van 2020 de facturatie over. NControl heeft tot nu toe dit portaal voor de NControl gebruikers betaald. Dit zal NControl ook voor 2020 blijven doen. De NControl Light gebruikers zullen in 2020 door CareConnections worden gefactureerd.
MijnNControl Kan de apotheek in het NCare portaal in MijnNControl blijven werken? Ja, het apotheekportaal blijft beschikbaar binnen MijnNControl. Om dit te blijven gebruiken moet de apotheek een nieuwe overeenkomst sluiten met CareConnections. Zij zullen u hiervoor binnenkort een voorstel sturen.
Helpdesk Waar kan ik terecht met vragen over het apotheekportaal? NControl blijft de helpdesk voor apotheken verzorgen, ook na de overname. U kunt ons bereiken op 033-4505060 (menukeuze 5).
Implementaties Wie gaat de implementatie van NCare doen? NControl blijft de implementatie van NCare doen bij zorgorganisaties.
Interesse in NCare Ik en mijn zorgorganisatie hebben interesse in NCare. Wie moet ik nu bellen? Voorlopig kunt u bellen met NControl (033-4505060). In het voorjaar van 2020 zal de verkoop worden overgenomen door CareConnections.

 

Staat uw vraag en antwoord er niet bij? Bel dan met 033-4505060.